Medic stomatolog Generalist / Specialist în Endodonţie
Dr. Cristina Șerbănică

Experiență

Spitalul Universitar Bucureşti
- Anamneza şi examenul pacientului
- Elaborare plan de tratament
- Efectuarea tratamentelor de urgenţă
- Obturaţii permanente
- Tratamente mecanice de canal
- Obturaţii de canal

Curriculum vitae

Universitatea de Medicină şi Farmacie „ Carol Davila”
Disciplinele principale studiate / Competenţele profesionale dobândite:
- Anatomie
- Propedeutică Stomatologică
- Protetică Dentară
- Endodonţie
- Parodontologie
- Chirurgie dento-alveolară
- Odontoterapie restauratoare
- Ortodonţie

Programează acum!

  Programează acum!
   Cazuri clinice medic specialist endodont Cristina Șerbănică

   Retratament endodontic dinte 47 cu canale radiculare calcificate și curburi accentuate

   Molar inferior cu obturație coronară veche, voluminoasă, cu risc de fractură și cu tratament endodontic în antecedente, incorect realizat, ce a dus la apariția unei reacții periapicale (la vârful rădăcinii), simptomatic în momentul masticației.

   Tratament: Retratament endodontic sub magnificație (la microscop), izolare cu diga, îndepărtarea materialelor din interiorul dintelui și tratarea corectă, până la vârful rădăcinilor, cu sistem rotativ Protaper Gold.
   Dintele a fost ulterior refăcut cu pivot de fibră de sticlă și coroană de acoperire, pentru rezistență și funcționalitate adecvate.

   Premolar superior cu 3 rădăcini (morfologie rar întâlnită)

   Dintele 24 – carie oculuzo-mezială profundă, cu afectare pulpară (a nervului dentar): dinte cu simptomatologie dureroasă continuă și cu afectarea componentei estetice (vizibil în surâs).
   Radiologic am constatat o morfologie dentară mai rar întâlnită în cazul unui premolar superior: 3 rădăcini.

   Tratament: Tratament endodontic de specialitate, sub magnificație (microscop dentar); izolarea dintelui cu diga, extirpare pulpară cu sistemul rotativ Protaper Gold, obturarea canalelor radiculare și refacerea coronară cu pivot de fibră de sticlă și coroană de acoperire, cu redarea esteticii și functionalității.

   Retratament 23 subgingival

   S-a realizat ablatia unei lucrări protetice maxilare totale, aplicată cu 15 ani în urmă. Dintele 23 asimptomatic, în întregime subgingival.

   Tratament: S-a realizat gingivectomie (îndepărtarea gingiei) și expunerea tuturor marginilor sale. S-a izolat dintele cu diga, urmat de retratament endodontic și radiografie de control. Ulterior dintele a fost refăcut cu pivot de fibră de sticlă și inclus într-o lucrare protetică maxilară fixă.

   Extirpare vitala dinte 17

   Dinte 17 cu obturație coronară ocluzală în antecedente și retracție gingivală vestibulară, cu simptomatologie dureroasă continuă, ce nu ceda la medicație antialgică.

   Tratament: Extirpare vitală într-o singură ședință, sub magnificație (microscopie); izolare cu diga, preparare cu sistem rotativ Protaper Gold, obturație de canal monocon calibrat și refacere coronară cu obturație din material compozit.